Bijgewerkt: |

Forever Young BBL: 7 vragen en antwoorden

Forever Young BBL is een nieuwe klinisch bewezen en FDA-approved huidbehandeling die al zeer populair is in de Verenigde Staten. Sinds kort kun je ook in Nederland deze behandeling ondergaan. Wij vroegen aan Menno Gaastra, werkzaam als dermatoloog bij Centrum Oosterwal, wat deze nieuwe huidbehandeling zo bijzonder maakt.

Wat is Forever Young BBL?

Er komen steeds meer behandelingen op de markt die de huid verjongen. Een van de nieuwste behandelingen is de Forever Young BBL behandeling. Forever Young BBL is een doelgerichte en effectieve aanpak die doordringt tot in de diepste lagen van de huid.

plaatje breedband

Door middel van lichtenergie wordt de ‘genexpressie’ beïnvloed en de aanmaak van collageen, elastine en Hyaluronzuur gestimuleerd. Tegelijkertijd worden verouderingsverschijnselen zoals pigmentvlekken en vaatjes aangepakt, waardoor de huid een egalere teint krijgt en er fris en gezond uit gaat zien.

Bepaalde delen van de huid worden tevens behandeld met Skintyte. Dit zorgt voor verstrakking en geeft een liftend effect.

Hoe werkt het precies?

De Forever Young BBL behandeling reikt door middel van lichtenergie tot diep in de cel en activeert de genen die kenmerkend zijn voor een jonge huid.

De genen die door het verouderingsproces in de ruststand zijn gegaan, worden gereactiveerd. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen, elastine en Hyaluronzuur weer gestimuleerd. Het gevolg hiervan is een zichtbaar jongere huid.

De behandeling vertraagt niet alleen het verouderingsproces, maar draait het zelfs terug. Als je onder de microscoop zou gaan kijken, zie je dat de oudere huid door de Forever Young BBL behandelingen veranderd is en dat die weer is gaan lijken op de jongere huid.

Wat maakt BBL anders dan andere huidbehandelingen?

BBL staat voor Broad Band Light. Dit is het samengaan van lichttechnieken die al langere tijd gebruikt worden. Zo kennen we de intense pulsed light (IPL) voor bijvoorbeeld ontharing of het verwijderen van kleine bloedvaatjes. Door deze technieken te combineren ontstaat de zogenaamde Broad Band Light.

Forever Young BBL handen
Links: voor de Forever Young BBL-behandeling van de handen. Rechts: na de behandeling. (Foto: via Centrum Oosterwal)

Door het samengaan van deze lichttechnieken kunnen meerdere aspecten van het huidverouderingsproces tegelijkertijd worden aangepakt. Denk aan pigmentvlekken, roodheid en gesprongen vaatjes.

Uniek is dat de huid tevens op moleculair niveau wordt aangepakt. Het huidverouderingsproces vertraagt van binnenuit. Daarnaast kan BBL als enige lichtbehandeling ook de getinte huid zonder problemen behandelen.

Voor wie is Forever Young BBL een geschikte behandeling?

De behandeling is geschikt voor iedereen die streeft naar een jongere en gezondere huid. Naast vertraging van het verouderingsproces, verwijdert en/of vermindert Forever Young BBL de zichtbare tekenen van veroudering. Denk hierbij aan:

 • Fijne rimpeltjes en lijntjes.
 • Een onregelmatige of vlekkerige huid.
 • Pigmentvlekken.
 • Grove poriën.
 • Roodheid (rosacea).
 • Gesprongen bloedvaatjes (couperose).
Forever Young BBL van het gezicht
Links: voor de Forever Young BBL-behandeling. Rechts: na de behandeling. (Foto: via Centrum Oosterwal)

In principe kunt u ieder deel van uw huid met Forever Young BBL laten behandelen. De meeste mensen kiezen voor de huid die het meest wordt blootgesteld aan de zon, zoals:

 • Het gelaat.
 • De hals.
 • De handruggen.
 • Het decolleté.
 • De schouders.

Is Forever Young BBL een veilige behandeling?

Doordat er geen chemicaliën of andere stoffen aan te pas komen is de behandeling veilig. Verdoving is niet nodig.

Tijdens de Forever Young BBL behandeling wordt het licht geabsorbeerd door de huid. U kunt daarbij een warm prikkelend gevoel ervaren. De behandeling duurt één tot twee uur, afhankelijk van het te behandelen huidgedeelte.

Hoe is het herstel en de hersteltijd?

Forever Young BBL is een milde behandeling. In het begin kan de behandelde huid even rood worden. Deze roodheid verdwijnt binnen enkele uren.

Pigmentplekken kunnen eerst donkerder worden. Dit verdwijnt na 2 tot 3 weken. Hierbij kan wat vervelling ontstaan.

Na de eerste behandeling voelt uw huid zachter aan, poriën vallen minder op en pigmentaties en rode vlekken trekken weg. De resultaten zijn afhankelijk van uw algehele lichamelijke conditie, het aantal behandelingen en het deel van de huid dat u laat behandelen. Uw behandelaar kan hierover alle informatie geven.

Wanneer zie je resultaat en hoe lang blijft het resultaat?

Op korte termijn zie je vermindering van de verouderingsverschijnselen aan de buitenkant van de huid. Mensen zijn erg blij met de manier waarop Forever Young BBL hun huid direct verbetert. Minder pigmentvlekken, minder vaatjes en roodheid en minder grove poriën.

Om de huidverjonging van binnenuit te stimuleren, raden we aan de behandeling 2 tot 4 keer per jaar te doen. Het proces moet in gang worden gezet en onderhouden worden. Het aantal behandelingen hangt mede af van de conditie van uw huid.