Bijgewerkt: | Benne Holwerda

Geld lenen voor een cosmetische ingreep

Een cosmetische of plastische ingreep, zoals een borstvergroting, buikwandcorrectie of facelift, kan veel geld kosten. En in de meeste gevallen vergoed je zorgverzekering niets. Als je niet over de financiële mogelijkheden beschikt om de ingreep in één keer te betalen dan kun je kiezen voor een lening, krediet of een ingreep op afbetaling.

Beschik je niet over voldoende financiële middelen om een ingreep te ondergaan, dan kan het verstandig zijn nog even door te sparen. Wil je liever niet wachten, dan kun je geld lenen. Op deze pagina lees je meer over de voor- en nadelen van verschillende leenvormen.

Een cosmetische ingreep op afbetaling

Diverse klinieken bieden de mogelijkheid om de rekening van een cosmetische ingreep in termijnen af te betalen. Vaak wordt deze afbetalingsmogelijkheid geboden in combinatie met een financiële partij. Het is belangrijk om goed de kleine lettertjes te lezen van een afbetalingsovereenkomst. Bij sommige klinieken betaal je bij het afbetalen in termijnen geen of erg weinig rente, maar dit is niet altijd het geval. Als er rente wordt gerekend dan is het belangrijk goed te bekijken hoe hoog dit percentage is. Wanneer dit meer dan 5% is dan kan het zijn dat je beter af bent met een andere leenvorm.

Een persoonlijke lening voor een cosmetische ingreep

Een persoonlijke lening is een leningsvorm waarbij alle leenvoorwaarden van te voren worden vastgelegd. Je lening bestaat dan uit:

Afbeelding persoonlijk
  • een vast leenbedrag
  • een vaste looptijd
  • een vast rentepercentage
  • een vast bedrag dat je maandelijks terugbetaald.
  • een vaste looptijd: wanneer je je lening eerder terugbetaald dan de afgesproken termijn dan betaal je een boete.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening kan je vaak zelf kiezen in hoeveel tijd je je lening wilt terugbetalen. Hoe langer je doet over het terugbetalen hoe lager het maandelijks af te lossen bedrag. Wel betaal je in totaal in dit geval meer rente.

Een persoonlijke lening is zeer geschikt om een cosmetische ingreep te financieren omdat je van te voren precies weet hoeveel de ingreep je op maandelijkse basis zal kosten.

Waar kan ik een persoonlijke lening afsluiten?

We hebben een selectie gemaakt van bedrijven waar je een persoonlijke lening voor een medische ingreep kunt afsluiten. Via deze websites kun je online een lening afsluiten.

Een doorlopend krediet voor een cosmetische ingreep

Een doorlopend krediet is een flexibelere vorm van lenen. Bij een doorlopend krediet bestaat je lening uit:

  • een vaste kredietlimiet (een grens tot waar je 'rood mag staan')
  • een vrije keuze voor opname en aflossing binnen de kredietlimiet
  • een variabel rentepercentage
  • een flexibele looptijd: je kunt de lening zo snel of langzaam terugbetalen als je zelf wilt, zonder boetes.

Een doorlopend krediet geeft je flexibele leenmogelijkheden. Je betaalt elke maand een aflossingsbedrag en rente, vaak is dit een vast percentage van het totale geleende bedrag. Hoe hoog het maandelijks terug te betalen bedrag is, is van te voren niet duidelijk. Dit komt mede doordat de rente variabel is.

Een doorlopend krediet kan een geschikte leningsvorm voor een cosmetische ingreep zijn als je verwacht in de toekomst vaker flexibel geld te moeten lenen. Ook als je flexibiliteit wil in het terugbetalen dan is een doorlopend krediet een goede keuze.

Een doorlopend krediet is geen goede leenvorm als je van je zelf weet dat je al het geld dat je tot je beschikking krijgt direct zult uitgeven. Dan is een persoonlijke lening een betere optie.

Waar kan ik een doorlopend krediet afsluiten?

We hebben een selectie gemaakt van partijen waar je een doorlopend krediet voor een medische ingreep kunt afsluiten. Via de onderstaande websites kun je online een dergelijke lening afsluiten.

Andere financieringsmogelijkheden

Er zijn ook andere mogelijkheden om een ingreep te financieren. Zo kun je kijken of je de hypotheek op je huis of bedrijfspand zou kunnen verhogen. Dit geeft vaak de mogelijkheid om tegen een lage rente geld te lenen.

Ook zijn er mensen die geld lenen van hun ouders, andere familieleden of vrienden. Een lening van een bekende biedt als voordeel dat je waarschijnlijk minder rente hoeft te betalen en dat er ook sprake is van een ruime flexibiliteit in terugbetaling. Het grote nadeel is dat je er potentieel een goede persoonlijke band mee op het spel zet als er problemen of onenigheid ontstaan bij het terugbetalen.

Conclusie: wat is de beste leenvorm voor een cosmetische ingreep?

Voor de meeste mensen is een persoonlijke lening de beste leenvorm. Bij deze leenvorm weet je van te voren precies wat je maandelijks moet aflossen. Ook weet je hoe lang het duurt voordat je de lening geheel hebt afbetaald. Op die manier kun je een behandeling zoals een borstvergroting, liposuctie behandeling of facelift direct ondergaan, zonder direct het complete bedrag op de rekening te hoeven hebben.