Hairextensions laten zetten? Alles over flip-ins, clip-ins en weaves
Met een volle en weelderige haardos kan iedere vrouw transformeren van “the girl next door” tot een opvallende beautyqueen. Maar wat nou als het je maar niet lukt om je haar lang te krijgen? Of als het slap en futloos is en geen enkele volumeshampoo helpt? In deze blogpost lees je alles wat je moet weten over het antwoord op dit beautyprobleem: hairextensions.
Wat zijn hairextensions?
Hairextensions zijn plukken echt of nephaar die je tussen je eigen haren kan (laten) zetten, waardoor het langer en/of voller wordt. Zowel onder beroemde als ‘normale’ vrouwen zijn de haarverlengende stukken populair. Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt ervoor kiezen om tussen al je haar extensions te plaatsen, maar je kan ook kiezen voor een paar plukken. Ook kun je kiezen voor verschillende kleuren. Het leuke hieraan is dat je binnen no time jouw ideale kapsel kunt creëren.
Welke soorten hairextensions zijn er?
Hairextensions kun je vinden in alle soorten en maten. Van lang tot kort, van zwart tot blond en van krul tot steil. Je hebt hairextensions gemaakt van synthetisch oftewel nep haar, maar ook van echt haar. Echt haar komt meestal uit het buitenland en is in principe duurder dan synthetisch haar. Hairextensions gemaakt van echt haar zijn over het algemeen mooier omdat ze er natuurlijker uit zien. Het voordeel daarvan is dat ze langer goed blijven en je kan er alles mee doen wat je met je eigen haar ook zou kunnen doen, zoals föhnen en stijlen.
Op welke manieren kunnen hairextensions geplaatst worden?
Er zijn verschillende manieren waarop hairextensions in je haar kunnen worden geplaatst. Je hebt hairextensions die je er zo in en uit kunt halen, maar ook extensions die echt vast blijven zitten. We zetten ze even op een rijtje:
- Clip-ins
- Flip-ins
- Weaves
- Lijm/wax-extensions
Clip-ins
Clip-in extensions zijn haarmatjes verkrijgbaar in alle lengtes en breedtes, die je in je haar kunt vastzetten met clipjes. Het vastclippen heb je zo onder de knie en kost je dan maar een paar minuutjes. Het is wel handig, vooral als je heel glad haar hebt, om eerst je haar dicht bij de wortel te touperen en te besprayen met haarlak. Het haar wordt dan stugger, waardoor de clip-ins beter blijven zitten.
Voordelen van clip-in extensions: Het eruit halen gaat super snel en makkelijk. Het fijne hieraan is dat je je extensions kan dragen wanneer jij er zin in hebt. Dit is handig als je er even een dagje geen zin in hebt, of als je gaat sporten, douchen of zwemmen. En ook dat is goed, want hoe minder vaak je ze nat maakt, hoe langer ze mooi blijven.
Nog een groot voordeel is dat clip-ins je haar niet beschadigen. De voordelen kunnen ook nadelen zijn: misschien vind jij het juist wel vervelend om ze iedere dag opnieuw te moeten aanbrengen. En dat je er niet mee kunt douchen of zwemmen.
Flip-ins
Flip-in extensions zijn het alternatief op clip-ins. Ook deze kunnen er makkelijk in en uit. Een flip-in is een brede mat die vastzit aan een heel dun draadje. Deze mat plaats je over je eigen haar heen met het draadje langs de voorkant van je hoofd. Daarna haal je je eigen haar er bovenuit. De voor- en nadelen van flip-in-extensions zijn hetzelfde als die van clip-in’s.

Weaves
Weaves zijn extensions in de vorm van matten die aan je eigen haar geweeft oftewel genaaid worden. Dat gebeurt door middel van cornrows en garen. Cornrows zijn dunne vlechtjes die op je hoofdhuid gemaakt worden met je eigen haar en dikke garen. Aan deze vlechtjes naaien ze de matten vast en zo krijg je een weave.
Het voordeel van weaves is dat je het haarstuk niet iedere dag opnieuw hoeft te plaatsen. Ook kun je er alles mee doen wat je met je eigen haar ook zou kunnen doen.
Het nadeel van weaves is dat het heel strak zit en dat er hard aan je haar en hoofdhuid wordt getrokken. Dit kan ervoor zorgen dat je haar op den duur uitvalt of afbreekt. Ook kun je last krijgen van een jeukende hoofdhuid, maar daar zijn producten voor. Daarnaast kun je merken dat je hoofdpijn krijgt. Dat komt door de cornrows die erg strak op je hoofdhuid vastzitten en het gewicht van het nieuwe haar.
Lijm/wax-extensions
Lijm- of wax-extensions worden door middel van lijm of wax vastgeplakt aan je eigen haar. Dit gebeurt door middel van een ringetje waar een dun plukje haar doorheen wordt geplaatst. Met een warmtetang wordt het ringetje dan gesmolten en blijft het plukje aan je eigen haar vast zitten.
Het voordeel van lijm- of wax-extensions is dat je een paar maanden niet hoeft om te kijken naar je extensions. Ze zitten gewoon vast en je kan er alles mee doen wat je met je eigen haar ook zou kunnen.
Het nadeel van lijm- of wax-extensions is echter dat hairextensions die aan jouw eigen haar vastzitten, heel erg aan je eigen haar trekken. Hierdoor kun je last krijgen van tijdelijke of permanente haaruitval. Ook kan haar afbreken door de combinatie van lijm en het langdurige trekken. Dat is niet iets wat je wilt en al helemaal niet als je van jezelf al dun haar hebt.
Tip: er zijn ook extensions waarbij de ringetjes vastgemaakt worden door middel van een gewone tang in plaats van een warmtetang. Dit gebeurt zonder lijm en is minder schadelijk voor je haar.
Hoeveel kosten de verschillende soorten extensions en hoe lang gaan ze mee?
Clip-ins:
De prijs van clip-ins hangt af van waar je ze koopt. Je kunt ze bij verschillende toko’s en haarwinkels kopen maar ook online. Afhankelijk van de lengte en hoeveel stroken je wilt, kunnen de kosten variëren. Gemiddeld kun je rekenen op 70 euro per totaalpakket. Als je heel goed om gaat met je clip-ins dan kunnen ze minstens een jaar meegaan.
Flip-ins:
De prijs van flip-ins hangt af van waar je ze haalt, maar je kunt rekenen op prijzen rond de 200 euro. Als je heel goed om gaat met je flip-ins dan kunnen ze minstens een jaar meegaan.
Weaves:
De prijs van weaves hangt af van waar je ze haalt en of je ze zelf zet of laat zetten, maar je kunt rekenen op kosten rond de 100 euro. Een Weave blijft ongeveer 2-3 maanden zitten.
Lijm/wax extensions:
De prijs van lijm- of waxextensions hangt af van waar je ze haalt en of je ze zelf zet of laat zetten, maar je kunt rekenen op kosten rond de 100 euro. Lijm- of waxextensions blijven ongeveer 4 maanden zitten.
Je kunt met behulp van deze tips zelf het internet of toko’tjes gaan afstruinen en experimenteren met extensions. Maar als je het serieuze werk wil, oftewel weave- of lijm/wax-extensions, dan kun je dit beter bij een goede kapper laten doen om je haar zo min mogelijk te beschadigen.
Clip-ins | Flip-ins | Weaves | Lijm/wax-extensions | |
---|---|---|---|---|
Werkwijze | Bevestiging d.m.v. clipjes | Brede mat met dun draadje die over het hoofd wordt geplaatst | De hairextensions worden in het haar geweeft of genaaid | De hairextensions worden in het haar gelijmd |
Duurzaamheid | ~ 1 jaar | ~ 1 jaar | 2-3 maanden | 4 maanden |
Kosten | +/- 70 euro | +/- 200 euro | +/- 100 euro | +/- 100 euro |
Heb jij hairextensions (gehad)? Deel je ervaring hieronder!