Bijgewerkt: | Ola Kareem

Mooi worden zonder plastische chirurgie: 7 manieren

Sommige mensen denken dat je alleen je uiterlijk kunt veranderen of ‘mooier’ maken, door middel van plastische chirurgie. Dit is zeker niet waar en het is ook zonde om dat te denken. Natuurlijk zijn er beperkingen op het gebied van ‘natuurlijke schoonheid’, maar je kunt al heel veel aan je uiterlijk veranderen of verbeteren zonder onder het mes te gaan. In dit artikel lees je hoe.

Natuurlijk is het het fijnst als je alles aan je uiterlijk kunt waarderen. In dit artikel pleiten we dan ook niet voor het moeten bereiken van perfectie of het standaard schoonheidsideaal. Het gaat erom dat er mogelijkheden zijn om dingen aan jezelf mooier te maken op een natuurlijke manier, als jij dat zelf graag wilt.

1. Ontspan en rust uit

afbeelding mooi

Is het je wel eens opgevallen dat je er een stuk minder mooi uit ziet wanneer je moe of ziek bent, of veel stress hebt? Onze geestelijke en fysieke gezondheid hebben ontzettend veel invloed op ons uiterlijk. Daarom is het van belang om ontspanning te zoeken en regelmatig te bewegen.

Een ontspannen uitstraling bereik je ook door regelmatig naar buiten te gaan voor frisse lucht en vitamine D. Zo heb je altijd een frisse uitstraling en dat is waar een mooi uiterlijk mee begint.

2. Een stralende huid

Je huid is de spiegel van de binnenkant van je lichaam en je gezondheid. Een slechte huid, denk aan bleek, gerimpeld of met onregelmatigheden en puistjes, kan een teken zijn van een slechte gezondheid en ongezonde eetgewoontes.

Eet daarom zo gevarieerd mogelijk en neem voldoende verschillende soorten voedingsmiddelen. Neem hierbij als leidraad de schijf van vijf. Vermijd suikers, vetten en alcohol.

3. Mooie ogen

Vermoeide ogen met wallen en kringen veranderen je uiterlijk en tasten je schoonheid aan. Donkere kringen kun je voorkomen door genoeg te slapen en uit te rusten. In sommige gevallen is de oorzaak van kringen erfelijk. Dit is het geval als je altijd kringen hebt, ongeacht of je moe bent of niet. In dat geval kun je er waarschijnlijk weinig aan doen behalve het met make-up verbergen.

Wallen zijn vochtophopingen onder je ogen. Deze ontstaan wanneer je vochthuishouding niet in balans is. De oplossing hiervoor is dan om genoeg water te drinken. Daarnaast kun je ouderwets je wallen koelen met een washandje, ijsblokjes of door twee schijfjes komkommers op je ogen te leggen. Hierdoor trek het vocht weg en ‘krimpen’ je wallen als het ware.

4. Gezichtsvorm

Vind je je gezicht te smal of juist te breed? Je gezicht kun je veranderen door middel van aankomen of afvallen. Natuurlijk is de vorm van je gezicht afhankelijk van de botstructuur, maar ook gewicht speelt een rol. Vind je je gezicht heel smal? Dan kun je dat veranderen door iets meer aan te komen. En andersom kun je hetzelfde doen.

5. Lach!

Een mooie lach kan een gezicht zoveel mooier maken! Zet daarom elke dag je lach van oor tot oor op voordat je de deur uit gaat. Een andere bijkomstigheid is dat je je dan ook echt vrolijker gaat voelen. Uit onderzoek is bewezen dat als je niet vrolijk bent en je zet toch een lach op, dat je stemming dan automatisch beter wordt. Dus fake it till you make it!

6. Als je haar maar goed zit

“Als je haar maar goed zit”, is niet zomaar een gezegde. Je kapsel kan je hele uiterlijk maken of breken. Daarom is het fijn om je haar zo gezond mogelijk te houden en een kapsel te vinden die jouw schoonheid benadrukt. Net als bij je huid moet je om je haar gezond te houden letten op voeding, rust en voldoende beweging.

7. Strak in je vel

Je lichaam gezond, fit en slank houden, doe je uiteraard door gezond te eten en goed te sporten. Daarnaast kun je af en toe jezelf verwennen door naar de masseur te gaan. Zo houd je je spieren ontspannen. Jezelf verwennen doe je ook bijvoorbeeld, door je lichaam goed in te smeren met een crème of olie. Dit maakt je huid zacht en soepel en dat betekent: een mooiere huid!

Tot slot: verbeter je uiterlijk zonder operatie

Bovenstaande tips zullen je niet van de een op de andere dag een ander uiterlijk geven, zoals bijvoorbeeld wel mogelijk is met een operatie. Voor het resultaat dat deze tips kan geven heb je geduld nodig. Maar wie de tips consequent toepast, zal vanzelf het verschil gaan merken. De complimenten van anderen zullen dit bevestigen!

Heb jij nog geheime beauty tips, om je schoonheid op een natuurlijke manier te verbeteren? Deel deze met ons door onder aan dit artikel te reageren.