Bijgewerkt: |

Natural Hair Implant: haarimplantatie zonder te snijden

Een haarimplantatie is jarenlang voor veel mensen onbereikbaar en zelfs beangstigend geweest. Men zag op tegen een zware en pijnlijke behandeling en vreesde een onnatuurlijk en tegenvallend resultaat met mogelijke littekens. Een haarimplantatie ondergaan als je last had van haaruitval? Je moest maar durven…

Maar de tijden zijn gelukkig veranderd!

De technieken voor haartransplantatie die vandaag de dag worden gehanteerd zijn enorm verbeterd en met de Natural Hair Implant – methode is een veilige behandeling ontwikkeld waarbij zonder te snijden een prachtig resultaat behaald kan worden: een volle bos mooi haar. Zónder te snijden, zónder hechtingen en zónder littekens achter te laten.

Zo werkt de Natural Hair Implant-methode:

  • Er wordt gebruik gemaakt van het eigen hoofdhaar uit een gebied dat wel goed begroeid is, het zogenaamde “donorgebied”. Doorgaans bevindt dit gebied zich op het achterhoofd. Is er niet voldoende haar om een transplantatie uit te voeren? Dan kun je het beste kijken naar een Micro Haar Pigmentatie behandeling.
  • Deze haren worden tijdens de behandeling, onder plaatselijke verdoving, verplaatst naar de kale plekken elders op het hoofd.
  • De getransplanteerde haren zullen op hun nieuwe locatie gaan doorgroeien.

De nieuwe haren zijn genetisch geprogrammeerd om te blijven zitten en niet om uit te vallen. Ze kunnen dus voor altijd blijven zitten en doorgroeien op hun nieuwe locatie.

Consult

Tijdens een vrijblijvend consult krijg je uitleg over de procedure, het herstelproces en het uiteindelijke resultaat dat in jouw geval behaald zal kunnen worden. Je persoonlijke situatie zal worden beoordeeld en in kaart worden gebracht, er kan een prijsopgave worden opgesteld en je kunt al je vragen met betrekking tot haarimplantatie aan de specialisten stellen.

De behandeling

Bij de Natural Hair Implant – methode wordt geen gebruik gemaakt van messen of scalpels. Er wordt gebruik gemaakt van je eigen hoofdhaar en dit zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.

De behandeling werkt als volgt:

  • Door middel van een chirurgische holle naald worden vanuit een donorgebied op het achterhoofd hoofdharen met haarzakje en al verwijderd. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor Natural Hair Implant is dat het achterhoofd dicht begroeid moet zijn met kwalitatief goede haren. Dan valt het namelijk niet op dat er daar vandaan haren “geoogst” zijn. Bij verreweg de meeste personen is het zeer goed mogelijk om voldoende haren te oogsten, zonder dat dit op gaat vallen.
  • De uitgenomen haren worden, met de haarzakjes er uiteraard nog aan, uitgesorteerd door de assistente en in speciale implanters geplaatst. Het kostbare haarzakje blijft hierbij intact, waardoor deze niet verloren gaat.
  • De arts plaatst de haren terug op de vooraf met je afgesproken en afgetekende gebieden op je hoofd.
  • De haren uit het donorgebied zijn genetisch geprogrammeerd om niet uit te vallen, ook niet wanneer zij verplaatst worden. Zij zullen op hun nieuwe plek dus probleemloos verder kunnen gaan groeien.

Nazorg

In theorie is het mogelijk om de dag na de Natural Hair Implant – behandeling weer aan het werk te gaan. Maar dit is uiteraard afhankelijk van de aard van je werkzaamheden. De hoofdhuid en de nieuw geplaatste haren vereisen enige nazorg. Hoe je het behandelde gebied het best kunt verzorgen kun je terugvinden in de instructies die je zowel mondeling als schriftelijk van de kliniek zult meekrijgen.