Bijgewerkt: | Ola Kareem

Nepborsten of echte borsten? Zo herken je siliconenborsten

Borsten zijn mooi, rond en zacht, klein of groot. De meeste grote borsten zijn echt en natuurlijk, maar sommige zijn nep. De vraag is: Hoe zie je het verschil tussen 'nepborsten' en echte borsten? Na het lezen van dit artikel ken je alle tips en trucs om een echte boezem te onderscheiden van siliconenborsten.

Nepborsten herkennen

Er zijn verschillende punten waar je naar kunt kijken als je wilt weten of je te maken hebt met echte borsten of siliconenborsten.

Met behulp van een smartphone nepborsten herkennen? In deze video legt een Russisch model uit hoe het werkt!

Hoe voelen de borsten?

De makkelijkste manier om er achter te komen of borsten echt of nep zijn, is door ze te voelen. Echte borsten voelen soepel en zacht aan. Nepborsten voelen daarentegen wat harder aan. Natuurlijk komt het maar weinig voor dat je aan iemands borsten mag voelen om te checken of ze echt of nep zijn. Gelukkig kun je op meer dingen letten.

Wat voor vorm hebben de borsten?

Borsten heb je natuurlijk in alle soorten en maken. Toch kun je vaak wel degelijk aan de vorm zien of de borsten echt of nep zijn. Echte borsten zijn namelijk druppelvormig. Dat wil zeggen dat als een vrouw rechtop staat, de borsten aan de onderkant en bij de omgeving van de tepel rond en vol zijn en aan de bovenkant wat platter.

Siliconenborsten zullen daarentegen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant ongeveer even vol en rond zijn, vooral wanneer er een rond implantaat geplaatst is, en recht naar voren wijzen als een vrouw staat.

Ook kun je kijken naar de vorm van de borsten wanneer een vrouw op haar rug ligt. De borsten horen dan plat te liggen en een beetje naar de zijkant en richting de oksels te wijzen. Nepborsten zullen als een vrouw op haar rug ligt nog steeds een beetje naar voren blijven wijzen.

Hoe hangen de borsten erbij?

Als een vrouw met echte borsten voorover hangt (dit kun je beter zien als ze geen BH aan heeft), hangen haar borsten ook naar voren. Hierbij komt de druppelvorm goed naar voren. Bij siliconenborsten is de kans groot dat als een vrouw voorover hangt, je rimpels en bulten zult zien.

Hoe symmetrisch zijn de borsten?

Bij jonge vrouwen kunnen de borsten er nog perfect symmetrisch uit zien. Maar hoe ouder een vrouw wordt hoe meer haar borsten van elkaar gaan verschillen. Dit kan te maken hebben met hormonale veranderingen, het ouder worden, met gewichtsverlies of juist door gewichtstoename. Borsten zullen uiteindelijk nooit helemaal perfect symmetrisch zijn. Zijn ze dat wel, dan kun je twijfelen aan de echtheid.

Hoe zien de tepels eruit?

Tepels kunnen ook verraden of de borsten nep of echt zijn. Tepels hangen bij natuurlijke borsten bijna nooit op precies dezelfde hoogte. Bij tepels die precies op dezelfde hoogte hangen, kun je twijfelen aan de echtheid.

Ook wanneer er littekens te vinden zijn op de tepels, kan het zijn dat er aan de borsten gesleuteld is. Implantaten worden meestal door middel van een snee aan de onderkant van de borsten ingebracht, maar soms ook via de oksel of de onderrand van de tepel.

Hoe bewegen de borsten?

Echte borsten bewegen meer dan nepborsten.

Echte borsten bewegen veel, vooral grote borsten. Ze gaan heen en weer en op en neer en daarbij vervormen ze ook een beetje. Nepborsten bewegen veel minder en blijven bij beweging meer op hun plek en naar voren wijzen.

Tot Slot

In dit artikel vind je de signalen die kunnen wijzen op siliconenborsten. Hoe meer kenmerken uit dit lijstje kloppen, hoe groter de kans dat de borsten nep zijn. Maar dat wil niet zeggen dat als je één van de bovengenoemde kenmerken bij een boezem tegenkomt, dat het per se nepborsten zijn. Sommige vrouwen zijn nou eenmaal gezegend met symmetrische en pronte borsten. En sommige vrouwen hebben misschien littekens door een operatie wegens ziekte.