Een neuscorrectie zonder onder het mes te gaan? Tegenwoordig kan dat! Tot voor kort was een neuscorrectie alleen mogelijk door middel van een chirurgische ingreep, maar dat is verleden tijd. Nu kun je namelijk met behulp van injectables ook (een tijdelijke) neuscorrectie laten uitvoeren.

Een neuscorrectie zonder operatie

Het klinkt te mooi om waar te zijn: je gaat naar een plastisch chirurg en zonder in je neus te laten snijden kun jij je neus mooier laten maken. In no time loop je fluitend de deur weer uit met een nieuwe neus. Het klinkt absurd, en toch is dit echt mogelijk. Hoe? Ook hier is het antwoord weer: fillers. Ik begin steeds meer te begrijpen waarom fillers zo populair zijn. Voor degenen die het nog niet weten: een filler is een injectie die volume in je huid brengt. Net zoals een ballon die gevuld wordt met lucht, vult een filler jouw (slappe) huid. Een filler wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om vollere lippen te creëren of om hangende oogleden tegen te gaan. Maar nu zijn er dus ook mogelijkheden voor je neus. (zie ook: Fillers of Botox, wat is het verschil?)

Hoe werkt een neuscorrectie met fillers

Een neuscorrectie met behulp van fillers zorgt niet áltijd voor het gewenste resultaat. Deze behandeling is alleen aan te raden in het geval van kleine correcties. Bijvoorbeeld: stel je hebt een bobbel op je neus, dan kan deze bobbel met behulp van een filler minder opvallend worden gemaakt. Dit gebeurt door de omgeving eromheen ‘op te vullen’. Doordat de omgeving rondom je bobbel net zo hoog wordt als de bobbel zelf, verdwijnt deze als het ware. Eigenlijk is het dus een beetje een optische illusie. Wat een filler doet is enkel een deel van de neus opvullen. De neus kleiner maken kan logischerwijs niet met fillers. Wel kan je de neus kleiner laten lijken doordat je de vorm van de neus aanpast.

afbeelding Een nieuwe neus binnen een uur en zonder operatie?
Fillers kunnen gebruikt worden om volume toe te voegen. Op deze foto zie je hoe het puntje van de neus is opgevuld met een filler. (Foto © Alexander Rivkin)

Waar moet ik rekening mee houden?

Je neus zal voor de behandeling verdoofd worden waardoor de ingreep geen pijn doet. Er zijn ook fillers op de markt die zelf verdovende middelen bevatten, in dit geval is een aparte verdoving niet noodzakelijk. Over pijn hoef je je dus geen zorgen te maken. Het prijskaartje hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke wensen en situatie, maar houd rekening met prijzen vanaf 300 euro.

De behandeling is binnen een klein uurtje gedaan. Je kunt daarna weer naar huis en doorgaan met je dagelijks leven. Je hoeft niet twee weken bij te komen en uit te zieken zoals bijvoorbeeld bij een chirurgische correctie. Je kunt na de ingreep gewoon weer gaan sporten of werken.

Hoe lang geniet ik van mijn nieuwe neus?

Het resultaat is direct zichtbaar en je kunt er ongeveer 1 à 2 jaar van genieten. Het nadeel is dat je dus regelmatig een bezoekje moet brengen aan de plastisch chirurg om die nieuwe neus te kunnen behouden. Maar je kunt het ook van een andere kant bekijken. Zo’n tijdelijke neuscorrectie kan natuurlijk ideaal zijn wanneer je nog twijfelt over een operatieve correctie. Als je namelijk erg blij bent met de tijdelijke, kan dat een laatste overtuiging zijn om je neus voor eens en voor altijd te laten corrigeren.

Zoek een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Meer informatie

Lees ook onze uitgebreide overzicht van alle neusoperaties en onze informatie over de chirurgische neuscorrectie. Op die laatste pagina vind je ervaringen, prijzen, veelgestelde vragen, foto's en alles over de risico's en behandelmethodes.