Bijgewerkt: | Ola Kareem

Ooglidcorrectie & makeup tips voor Aziatische ogen

Uit onderzoek blijkt dat de combinatie grote ogen, volle lippen, een smalle neus en kin maken dat het gezicht van een vrouw als mooi wordt gezien. Het komt echter weinig voor dat een vrouw ál deze kenmerken bezit. Daarom wil de een vaak wat vollere lippen, de andere een kleinere neus… Aziatische vrouwen willen graag grote ogen. In dit artikel bespreken we de Aziatische ooglidcorrectie en tips om zelf je Aziatische ogen groter en ronder te laten lijken.

Aziatische ogen zijn uniek. Het zijn de enige ogen die geen duidelijk bewegend ooglid hebben met een arcadeboog. Aziatische ogen hebben een zogenaamde ‘monolid’. Daarnaast onderscheiden Aziatische ogen zich van andere ogen, doordat ze vaak korte en rechte wimpers hebben in plaats van lange gekrulde.

Omdat het Westerse schoonheidsideaal overheerst, willen Aziatische meisjes en vrouwen graag grotere en rondere ogen. De ooglidcorrectie is daarom één van de meest populaire cosmetische ingrepen in landen als Japan en Zuid-Korea.

Tips en trucs om je Aziatische ogen opener en ronder te laten lijken

De volgende dingen kun je zelf doen om je ogen er groter uit te laten zien en de illusie van een 'double eyelid' te creëren:

Make-up voor een 'Double Eyelid'

Om Aziatische ogen groter te laten lijken kun je slim gebruikmaken van make-up en nepwimpers.

Trucs om Aziatische ogen groter en ronder te laten lijken.

Een arcadeboog faken met donkere oogschaduw

Met donkere oogschaduw kun je een arcadeboog ‘maken’. Dit doe je door met je vinger of je make-up kwast te voelen aan de bovenkant van je oogbal waar het bot zit. Daar ga je met donkere oogschaduw overheen. Die oogschaduw kun je later blenden met een blend kwast.

Eyeliner gebruiken om je ogen groter te laten lijken

Met zwarte eyeliner kun je donkere lijnen rondom je ogen zetten. De zwarte rand zorgt ervoor dat je ogen meer gedefinieerd worden. Ook kun je door hoe ver je de lijn van je oog af plaatst, bepalen hoeveel groter je ogen lijken. Met witte eyeliner kun je de waterlijn van je oog inkleuren waardoor je oogwit ‘verlengd’ wordt. Ook hiermee wek je de illusie van grotere ogen.

Mascara en nepwimpers voor een dramatischere oogopslag

Niet alleen Aziatische ogen, maar alle ogen lijken groter na het gebruik van mascara. Doordat je met mascara je wimpers naar buiten krult krijg je een meer ‘open blik’. Echter hebben veel Aziatische vrouwen van nature zeer korte en rechte wimpers die niet goed te krullen zijn. Als zelfs een wimperkruller niet werkt, kun je overwegen nepwimpers te gebruiken.

Nepwimpers kun je zelf kopen en aanbrengen, maar je kunt ook kiezen voor wimperextensions. Dit is hetzelfde idee als met hairextensions alleen dan bij je wimpers. Nepwimpers moeten ongeveer rond de drie weken weer bijgewerkt worden.

Double eyelid tape

Instructiefilmpje voor het gebruik van double eyelid tape.

Double eyelid tape moet ervoor zorgen dat een monolid veranderd naar een dubbel ooglid. Er zijn verschillende soorten double eyelid tapes. Meestal zijn het smalle plastic stickers die je op je ooglid plakt. Als je je oog daarna weer open doet, valt die sticker in je arcadeboog waardoor het ineens lijkt alsof je een groter ooglid hebt.

Ooglid-lijm voor het faken van een double eyelid

Wil je liever niet rondlopen met een sticker op je ooglid, dan kun je hetzelfde effect bereiken met ooglid-lijm. Dat is een vloeibare lijm die je aanbrengt op de plek waar je je arcadeboog wilt creëren. De lijm laat je even drogen en vervolgens duw je je ooglid dubbel. De huid gaat dan plakken en er verschijnt een dubbel ooglid.

Circle lenzen voor grotere ogen

Ontzettend populair in Aziatische landen zijn de circle lenzen. Dit zijn lenzen die je ogen optisch groter doen lijken doordat ze groter zijn dan je iris. Vooral in de Japanse Harajuku cultuur maken ze gretig gebruik van circle lenzen. Let wel op dat deze lenzen niet dezelfde kwaliteit hebben als contactlenzen en wellicht schadelijk kunnen zijn voor je ogen.

Aziatische Ooglidcorrectie

foto makeup
Links: voor de 'double eyelid' ooglidcorrectie. Rechts: na de ingreep.

In Azië is de ooglidcorrectie momenteel de meest uitgevoerde correctie. Het opereren aan Aziatische oogleden gaat anders dan bij niet-Aziatische ogen. Dit komt door bepaalde anatomische verschillen.

De meeste Aziatische vrouwen met een monolid willen een extra plooi laten creëren om meer Westerse ogen te krijgen. Door middel van een ooglidcorrectie wordt er operatief een vouw in het monolid gelegd waardoor de ogen groter en opener lijken.

Verschil ooglidcorrectie voor Aziatische ogen en bovenooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie voor Aziatische ogen is anders dan een normale bovenooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie is voor iedereen met hangende oogleden. Hangende oogleden zorgen voor een vermoeid uiterlijk en een sombere blik. Bij de bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en weefsel weggehaald. Zo krijgt men de frisse oogopslag van vroeger weer terug. Het litteken valt precies in het oogplooi en is daardoor later bijna niet zichtbaar.

Bij een Aziatische ooglidcorrectie wordt in tegenstelling tot een bovenooglidcorectie in de meeste gevallen maar weinig huid en vet weggehaald. De ingrepen duren vaak wel ongeveer even lang en kosten ook min of meer hetzelfde.

Heb jij een 'double eyelid' ooglidcorrectie ondergaan of heb je tips voor Aziatische ogen? Laat het ons weten door onderaan dit artikel te reageren!