Bijgewerkt: | Ola Kareem

Tips voor mooie, ronde en strakke billen

In videoclips barst het van de ronde, volle, draaiende en schuddende billen. Het is algemeen bekend dat mannen dol zijn op een goede bilpartij. Daarom balen veel vrouwen ervan dat ze niet gezegend zijn met een imponerende derrière. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een mooiere kont te krijgen. Variërend van goede voeding en sportoefeningen tot aan plastische chirurgie.

Ronde billen, waarom is dat eigenlijk mooi?

Rondingen onderscheiden vrouwen van mannen. Vandaar dat ronde en gedefinieerde billen vrouwelijk en aantrekkelijk worden gevonden. Net als ronde heupen en grote borsten overigens. Al deze typisch vrouwelijke kenmerken zijn evolutionaire tekenen van vruchtbaarheid. De voorkeur van mannen voor ronde billen heeft dus alles te maken met de voortplanting.

Behalve dat mooie billen in de smaak vallen bij mannen, willen veel vrouwen vooral een strakker achterwerk omdat kleding dan beter past. Een strakke spijkerbroek of jurkje staat nu eenmaal veel mooier om een goed gevormd achterwerk dan een uitgezakte kont.

Ben je niet helemaal tevreden met jouw kont? Hieronder vind je tips voor een strakker achterwerk.

Tip 1. Gezonde voeding = gezonde billen

Gezond eten zorgt voor een strakker lijf en dus ook voor strakkere billen. Gezond eten betekent: veel groente en fruit, veel vezels, veel water drinken en weinig voedsel nuttigen met suikers en vetten. Schrap zoveel mogelijk frisdrank, sap uit pak en snacks als snoep en koek uit je dieet.

Tip 2. Bewegen en oefeningen voor een strakke kont

Regelmatig bewegen is de sleutel tot strakke billen. Probeer iedere dag minstens een half uur te bewegen. Van teveel zitten en liggen worden je bilspieren slap en krijg je dus een slappe kont en cellulitis. Probeer zoveel mogelijk te fietsen of te wandelen in je vrije tijd. Vooral als je een kantoorbaan hebt waarbij je van vroeg tot laat alleen maar zit, is het belangrijk om voldoende te bewegen.

Foto lunges
Links: voorbeeld van een squat. Rechts: voorbeeld van een lunge.

Squats & lunges

Goede oefeningen om de bilspieren te trainen en strakker te maken zijn squats en lunges. Dit zijn beide oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

De squat is een oefening waarbij je vanuit hurkstand omhoog komt en weer terug naar hurkstand gaat. Je kunt bij deze oefening een gewicht gebruiken, maar dat hoeft niet.

Lunges zijn uitstapbewegingen. Je stapt bij deze oefening met één been uit, zodat het andere in een hoek van 90 graden met de grond komt te staan. Daarna sta je weer op, en herhaal je de beweging.

Tip 3. Goede verzorging

Smeer zo vaak mogelijk je billen in met een verzorgende crème of olie. Doe dit met een masserende beweging, dit zorgt voor een goede bloedcirculatie waardoor je minder snel cellulitis krijgt. Je billen blijven daardoor dus langer strak en glad. Daarnaast zorg je daarmee meteen ook dat je billen lekker zacht worden.

Een cosmetische ingreep aan de billen

Mochten bovenstaande tips niet leiden tot het gewenste resultaat, dan kun je een cosmetische ingreep overwegen. Er zijn diverse mogelijkheden, van het verwijderen van te veel vet met behulp van liposuctie, tot het vergroten van de billen. Met een bilvergroting kunnen kleine, platte of uitgezakte billen gecorrigeerd worden. Dit gebeurt door de billen op te vullen met implantaten of eigen lichaamsvet. De billen krijgen hierdoor (weer) een mooie ronde vorm.

Vice Report over illegale bilvergrotingen

Bilvergrotingen zijn al razend populair in de VS, Zuid-Amerika en Afrika. Door de grote populariteit vinden er helaas ook veel misstanden plaats. Bij sommige vrouwen zijn illegale bilvergrotingen uitgevoerd met siliconen-injecties, olie-injecties en zelfs lijm en cement. Duizenden vrouwen lijden onder de gevolgen van deze illegale injecties. In de documentaire van Vice kun je de gevolgen zien.

Gelukkig is het in Nederland beter geregeld, maar voorzichtigheid is ook hier belangrijk. Kies altijd voor een gecertificeerde plastisch chirurg die veel ervaring heeft met de ingreep die je wenst te ondergaan. Zo krijg je een zo optimaal mogelijk resultaat en verlaag je zo veel mogelijk de kans op complicaties.

Meer informatie bilvergroting

Gemiddelde prijs € 5211,25

Aantal klinieken 4

Heb je zelf je goede tips? Deel ze met anderen, door hieronder een reactie achter te laten. Meld je aan voor onze mailinglist om op de hoogte te blijven van beauty tips.