Bijgewerkt: | Ola Kareem

Vollere lippen zonder opvullen - tips voor mooie lippen

In bijna ieder make-up tasje vind je wel een labello, lipgloss of lippenstift. Mooie volle lippen à la Angelina Jolie, Scarlett Johansson en Kim Kardashian, daar dromen veel vrouwen van. En met die droom kloppen velen van hen bij een cosmetisch arts aan. Alles om ons zoeninstrument goed te verzorgen en te laten opvallen. Maar waarom eigenlijk? Waarom zijn vollere lippen mooier dan dunne? En wat kun je zelf doen, om op een natuurlijke manier vollere lippen te krijgen?

Waarom zijn volle lippen mooier?

Uit onderzoek blijkt dat de ogen en de mond ons als eerste opvallen als we iemand aankijken. En dat vollere lippen een mooiere en sensuelere uitstraling geven. Daarnaast blijkt ook nog eens dat volle lippen voor een jeugdige uitstraling zorgen. Vrouwen die relatief gezien dus vollere lippen hebben zien er jonger uit. En vrouwen met een jeugdige uitstraling worden meestal bestempeld als aantrekkelijker en zijn populair bij de mannen.

Dunne lippen door genen en leeftijd

Het is genetisch bepaald of je smalle of dikke lippen hebt. Daarnaast heeft ook het ouder worden een grote invloed op je lippen. Je lippen verliezen namelijk bij het ouder worden steeds meer volume. Door volumeverlies wordt de lip langer, begint naar binnen te vallen en wordt smaller. Zo’n ‘oude’ mond met smalle lippen geeft een zure uitstraling, wat je vaak ziet bij bejaarde vrouwen. En dat wil niemand, en al helemaal niet op jonge leeftijd.

Logisch dus eigenlijk, dat smalle lippen niet populair zijn. En erg balen voor mensen met smalle lippen. Maar gelukkig zijn er ook voor dit ‘probleem’ verscheidene oplossingen te vinden. Van een goede verzorging, tot aan make-up trucs en in het uiterste geval: injecties. Hieronder lees je alle opties voor het krijgen van vollere lippen.

Tip 1. Vollere lippen door een goede verzorging

Een goede verzorging staat altijd aan de basis van alle tips met betrekking tot schoonheid. Een goede verzorging van je lippen is ook erg belangrijk. Houd om te beginnen je lippen zo zacht en glanzend mogelijk, door ze regelmatig in te vetten met een lippenbalsem of vaseline. Zo krijg je bovendien bijna nooit last van lipschilfers.

Daarnaast een klein trucje dat je wellicht nog niet kent: lippen scrubben. Scrubben stimuleert de bloedcirculatie waardoor je lippen zachter en een beetje voller worden. Let wel op: je lippen scrub je niet met een gewone scrub, die is namelijk veel te grof voor de huid van je lippen. Gebruik daarom liever een speciale lipscrub. Je kunt overigens ook iedere keer voor of na het tandenpoetsen even met je tandenborstel zachtjes over je lippen bewegen. Dit geeft ongeveer hetzelfde effect als een lipscrub en is gratis.

Tip 2. Vollere lippen door middel van make-up trucs

plaatje opvullen
Met een wat fellere lippenstift kun je je lippen voller laten lijken.

Wie vollere lippen wil komt met make-up al een heel eind. Als je een liefhebber van lippenstift bent dan heb ik de volgende tip voor je: gebruik liever niet een heel donkere kleur lippenstift, deze laat namelijk je lippen in plaats van voller juist smaller lijken. Felle kleuren zoals roze en rood hebben wel een goed effect. En als je niet zo van dat felle houdt, dan kun je een kleur kiezen die lijkt op je eigen lipkleur voor een meer natuurlijk effect.

Een trucje om met lippenstift je lippen groter te maken, is om de lippenstift niet precies tussen de lijntjes van je lippen aan te brengen, maar juist net erboven. Zorg wel dat je de lippenstift niet te ver boven je liplijn aanbrengt, anders gaat het opvallen en dat is lelijk. Vind je lippenstift te heftig, dan raad ik je een lipgloss aan. Eentje die dicht komt bij je eigen lipkleur en anders een doorzichtige. Door de opvallende glans van lipgloss zullen jouw lippen gegarandeerd voller lijken.

Tip 3. Vollere lippen met injectables

Mocht je na al deze tips nog niet het resultaat bereikt hebben dat je graag wilt, of hebben je lippen al te veel volume verloren en helpen bovenstaande tips simpelweg niet? Dan kun je altijd nog naar de cosmetisch arts gaan om je lippen te laten opvullen. De cosmetisch arts kan door middel van een aantal injecties met hyaluronzuur (bijv. met de filler Juvederm) jouw lippen voller en steviger maken. Je lippen worden door het hyaluronzuur als het ware gelift.

Deze behandeling is niet pijnlijk want je wordt van te voren verdoofd. Houd er wel rekening mee dat zo’n behandeling slechts een tijdelijk resultaat geeft (ongeveer 6 – 12 maanden). Na verloop van tijd zul je de behandeling daarom opnieuw moeten ondergaan.

Het opvullen van lippen is één van de moeilijkste filler-behandelingen. Bovendien vallen asymmetrie en kleine veranderingen rond de mond sneller op dan elders in het gezicht. Het is dan ook aan te raden om te gaan naar een arts die ruime ervaring heeft met het opvullen van lippen.

Je lippen laten opvullen met Juvederm kan bij de onderstaande klinieken. Klik op de naam van de kliniek voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Lippen opvullen met Juvederm (Lipvergroting met fillers)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 300,00 Consult
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 395,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 300,00

Tot slot

Mijn advies is om eerst op een natuurlijke manier te proberen vollere lippen te krijgen. Levert dit niet voldoende resultaat op, dan kun je overwegen om je lippen te laten opvullen. Voordat je definitief kiest voor een fillerbehandeling is het verstandig om je goed te (laten) informeren over de mogelijkheden. Kies voor een cosmetisch arts die ervaren, gespecialiseerd en gecertificeerd is. Zo bereik je het beste resultaat.