Bijgewerkt: | Publicatie:
B. Holwerda (Redactie) | Trends

Designervagina populairder: 45% groei in schaamlipcorrecties wereldwijd

In 2017 is de vraag naar schaamlipcorrecties wereldwijd met 45% gestegen. Dat is afgelopen weekend bekend gemaakt tijdens het congres International Master Course on Aging Science (IMCAS). Daarmee behoort de schaamlipcorrectie inmiddels tot de populairste cosmetische ingrepen.

IMCAS

Afgelopen zaterdag maakte het IMCAS, tijdens hun jaarlijkse conferentie over de beautyindustrie in Parijs, nieuwe cijfers over de cosmetische industrie bekend.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal cosmetische ingrepen wereldwijd blijft groeien. De borstvergroting is nog steeds de populairste ingreep, goed voor bijna 16% van alle ingrepen. Liposuctie staat op de tweede plaats met 14%, gevolgd door ooglidcorrecties (12,9%) en neuscorrecties (7,9%).

Schaamlipcorrectie grootste stijger

De behandeling die het snelst groeit, is de schaamlipcorrectie. Deze behandeling werd afgelopen jaar 45% vaker uitgevoerd.

Volgens dokter Renato Saltz, voorzitter van de Internationale vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (ISAPS), is cosmetische chirurgie van de vagina de nieuwste trend in de cosmetische chirurgie. Verwacht wordt dan ook dat de ingreep de komende jaren nog populairder zal worden.

Volgens experts is porno de voornaamste reden voor de grote vraag naar "designervagina's". Een andere vaak genoemde reden is dat vrouwen meer sporten dan vroeger en daardoor eerder last kunnen krijgen van te grote schaamlippen.

Meer geld uitgegeven aan cosmetische chirurgie

Wereldwijd zijn de uitgaven voor cosmetische ingrepen afgelopen jaar met ongeveer 8% gestegen. Volgens het IMCAS werd er vorig jaar zo'n 8,6 miljard euro uitgegeven aan cosmetische ingrepen. Verwacht wordt dat dit in 2018 verder zal stijgen tot 9,3 miljard euro.

Volgens IMCAS zijn 5 landen samen goed voor bijna de helft van alle ingrepen. Het gaat daarbij om de Verenigde Staten, Brazilië, Japan, Italië en Mexico.

Azië is het continent waar de cosmetische chirurgie het hardst groeit. IMCAS voorspelt dat er binnen afzienbare tijd meer geld zal worden uitgegeven aan cosmetische ingrepen in Azië dan in Europa.

Bron: IMCAS.com