Bijgewerkt: | Publicatie:
B. Holwerda (Redactie) | Behandelmethoden

Eerste hyaluronzuurfiller ontvangt FDA-goedkeuring voor behandeling van de handen

Restylane heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenautoriteit (FDA) voor het gebruik van de hyaluronzuurfiller Restylane Lyft voor de behandeling van volumeverlies bij de handen. Een FDA-goedkeuring wil zeggen dat onafhankelijk klinisch onderzoek heeft aangetoond dat een behandeling resultaat oplevert en veilig is. Restylane Lyft is de eerste hyaluronzuurfiller die een FDA-goedkeuring ontvangt voor gebruik buiten het gezicht.

Met het ouder worden treedt er bij veel mensen een verlies van volume op bij de handen. Het volumeverlies zorgt ervoor dat de handbotjes, pezen en adertjes zichtbaarder wordt. Dit kan de handen er oud uit laten zien. Door het volume te herstellen, kunnen de handen verjongd worden. Een manier om het volume in de handen te herstellen is door deze op te vullen met een hyaluronzuurfiller.

Het behandelen van volumeverlies bij de handen met fillers wordt al enkele jaren uitgevoerd, maar was tot dusverre nog niet uitgebreid onderzocht. De huidige FDA-goedkeuring volgt op een onderzoek met 89 patiënten die behandeld werden met Restylane Lyft om volumeverlies aan de ruggen van de handen te herstellen.

Restylane Lyft

Uit het onderzoek blijkt dat een behandeling met Restylane Lyft zorgt voor een significante verbetering in het volume van de handen. Dit resultaat houdt aan voor een periode van maximaal 6 maanden. Uit de studie blijkt verder dat er slechts zelden bijwerkingen - zoals roodheid, zwelling en jeuk - optreden na de behandeling.

Hyaluronzuur en hyaluronzuurfillers

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in de huid. De stof helpt de huid elastisch te houden en van volume te voorzien. Naarmate de huid ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af, waardoor de huid slapper wordt en het volume afneemt.

Met fillers op basis van hyaluronzuur kan het volume hersteld worden. Momenteel zijn hyaluronzuurfillers nog vooral bekend van het opvullen van de lippen, het herstellen van volume in het gezicht en het verzachten van rimpels. Maar ook buiten het gezicht worden fillers steeds vaker toegepast, bijvoorbeeld voor het (subtiel) vergroten van de billen en het verstevigen van de tepels.

Nu Restylane een FDA-goedkeuring heeft ontvangen voor zijn hyluronzuurfiller, is het de verwachting dat de behandeling van de handen met hyaluronzuurfillers populairder zal worden.

Bron: Nestlé Skin Health Announces the FDA Approval of Restylane® Lyft for Hands, the First and Only Hyaluronic Acid (HA) Dermal Filler for Use in the Back of Hands