Bijgewerkt: | Publicatie:
B. Holwerda (Redactie) | Trends, opmerkelijk

Navelcorrectie: de nieuwste trend in cosmetische chirurgie?

Het corrigeren van de navel om deze er mooier uit te laten zien: volgens Allure is het de nieuwste trend in de cosmetische chirurgie. Of je navel nu te veel uitpuilt, te slap is of geen mooie vorm heeft, je kunt het laten corrigeren met een cosmetische ingreep.

Volgens Darren Smith, een plastisch chirurg die werkt in New York, is er de laatste tijd veel interesse in cosmetische ingrepen aan de navel. De navel zou een dusdanig bepalend onderdeel van het uiterlijk van de buik zijn, dat steeds meer vrouwen overwegen hun navel te laten corrigeren.

Navelcorrectie is de trend van 2018

Er zijn meerdere redenen om het uiterlijk van de navel te verbeteren. Sommige vrouwen storen zich aan het veranderde uiterlijk van hun navel na een zwangerschap. Anderen storen zich aan overtollig huid rond de navel dat is ontstaan door gewichtsverlies.

Ook zijn er mensen die de vorm en/of het uiterlijk van hun navel altijd al lelijk hebben gevonden en die er nu iets aan willen laten doen.

Een andere reden voor de toename van het aantal navelcorrecties is het herstellen van de navel na het verwijderen van een navelpiercing.

Operaties voor een mooiere navel

Chirurgen kunnen een navelcorrectie op verschillende manieren uitvoeren. Door middel van een zogenoemde umbilicus plastiek kan de vorm en omvang van de navel worden aangepast.

Een uitpuilende navel kan met een navelbreuk-correctie hersteld worden. Deze ingreep wordt niet alleen uitgevoerd om cosmetische redenen, maar ook vaak om medische redenen. In dat laatste geval zal de ingreep ook vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Een navelcorrectie kan als een losse ingreep worden uitgevoerd, maar de meeste navelcorrecties worden uitgevoerd als onderdeel van een buikwandcorrectie.

In Nederland worden geen officiële cijfers bijgehouden over cosmetische ingrepen. Daarom is onbekend in hoeverre er ook sprake is van een stijging in het aantal navelcorrecties in Nederland.

Bron: Allure.com