Nieuws

Op IdealBody.nl lees je het laatste plastische chirurgie nieuws, waaronder de laatste feiten, cijfers, trends en onderzoeken die te maken hebben met plastische chirurgie en cosmetische ingrepen.

Iets nieuwswaardigs te melden? Tips en suggesties kunnen worden gestuurd naar redactie@idealbody.nl!

Op YouTube is het een trend: het afbinden van littekenweefsel om dit zo te verwijderen. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van elastiekjes of rubberbandjes om het littekenweefsel te laten afsterven. Door experts wordt de methode zeer gevaarlijk genoemd en ten strengste afgeraden.

Experts waarschuwen tegen gevaarlijke elastiekjes-methode bij littekens

Medisch toerisme, bijvoorbeeld het in het buitenland uit laten voeren van plastische chirurgie en cosmetische ingrepen, is uitgegroeid tot een snel groeiende industrie van vele miljarden dollars. Een goedkope ingreep in een ontwikkelingsland laten uitvoeren kan echter leiden tot klachten en een aanzienlijke kans op complicaties bij thuiskomst, zo blijkt uit recent onderzoek.

Medisch toerisme zorgt vaak voor kosten en complicaties na thuiskomst

Endangered Bodies onderzocht een jaar lang verschillende (gratis) apps voor cosmetische chirurgie die zich richten op kinderen en tieners. In een onlangs gelanceerde petitie roept de organisatie de grote techbedrijven Google, Apple en Amazon op om met regels te komen die dit soort apps voor kinderen verbieden.

Oproep tot het verbieden van plastische chirurgie apps voor kinderen