Nieuws

Op IdealBody.nl lees je het laatste plastische chirurgie nieuws, waaronder de laatste feiten, cijfers, trends en onderzoeken die te maken hebben met plastische chirurgie en cosmetische ingrepen.

Iets nieuwswaardigs te melden? Tips en suggesties kunnen worden gestuurd naar redactie@idealbody.nl!

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) waarschuwen voor de risico's van het vergoten van de billen met eigen vet. Ook komen zij met nieuwe richtlijnen voor plastisch chirurgen die deze ingreep uitvoeren.

Nieuwe richtlijnen voor bilvergroting met eigen vet wegens grote risico’s

Voor het eerst heeft een hyaluronzuurfiller goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenautoriteit (FDA) voor de behandeling van volumeverlies bij de handen. De goedkeuring volgt op een onderzoek bij 89 patiënten die succesvol behandeld werden met de filler.

Eerste hyaluronzuurfiller ontvangt FDA-goedkeuring voor behandeling van de handen

Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen die kiezen voor een borstvergroting met eigen vet (lipofilling) tevreden zijn met het resultaat. Ook vrouwen waarbij lipofilling wordt toegepast om de borsten te reconstrueren na borstkanker zijn in hoge mate tevreden.

Patiënten zeer tevreden met resultaat van borstvergroting met eigen vet